„Шуме“ покрећу процедуре за разрјешење Душанића, о искључењу из СНСД-а одлучује одбор

Срна
„Шуме“ покрећу процедуре за разрјешење Душанића, о искључењу из СНСД-а одлучује одбор

БАЊАЛУКА - Директор предузећа “Шуме Српске” Славен Гојковић изјавио је Срни да ће бити испоштоване законске процедуре након хапшења директора Шумског газдинства “Борја” Ненада Душанића које подразумијевају покретање дисциплинског поступка, те рјешења о његовој суспензији и разрјешењу.

-Душанић је био вршилац дужности директора Шумског газдинства „Борја“ и тренутно ћемо пренијети овлаштење на некога из овог газдинства. Претпостављам да ће то бити технички директор, а потом ћемо видјети да се изврши именовање новог в.д. директора на ту позицију - прецизрао је Гојковић.

Гојковић је поручио да је недопустиво да се овакве ствари дешавају.

-Стварно ми је жао и криво што се овако нешто десило. И пошто је Душанић у притвору, колико ја имам сазнања, биће направљено рјешење о суспензији и разрјешењу  - истакао је Гојковић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а у Теслићу Далибор Панић рекао је да су шокирани због хапшења Ненада Душанића и да ће о његовом искључењу из ове странке одлучивати чланови Општинског одбора на сједници која ће бити сазвана у наредном периоду.

Панић је рекао Срни да ће се приликом одлучивања водити и ставом предсједника СНСД-а Милорада Додика да се Душанић искључи из странке.

Он је навео да теслићки Општински одбор СНСД-а броји 106 чланова и указао на статутарну одредбу према којој предсједник странке члана искључује на приједлог Општинског одбора.

-И ми смо затечени јер Душанића познајемо као неког који се у најгорим временима супротставио криминалу у Шумском газдинству у Теслићу. Сада, с друге стране, шокирани смо свим што смо видјели јуче - изјавио је Панић.

Панић је најавио да ће сједница Општинског одбора бити сазвана у наредном периоду, не прецизирајући када.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да од генералног директора Јавног предузећа "Шуме Српске" тражи да Ненада Душанића смијени са функције директора Шумског газдинства "Борја". Додик, који је и лидер СНСД-а, на "Твитеру" је навео да је и од предсједника Општинског одбора СНСД-а Теслић Далибора Панића затражио да данас из странке искључи Ненада Душанића.

Душанића су јуче на подручју Теслића ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске у оквиру оперативне акције "Борја", а на терет му се ставља кривично дјело примање мита од 5.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана