Суљагић пријавио Фејзића да му пријети смрћу

ГС
Суљагић пријавио Фејзића да му пријети смрћу

САРАЈЕВО - Директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић, који је штићена особа, пријавио је предсједника Управног одбора и члана Комисије  за избор/именовање директора тог центра Хамдију Фејзића да му је пријетио смрћу.

Фејзић је и један од три кандидата за начелника Општине Сребренице на локалним изборима, који ће у БиХ бити одржани у октобру ове године.

Фејзић је, према наводима из службене забиљешке Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Суљагића вријеђао, псовао и запријетио речима: “Гдје се налазиш сада, да дођем да те одрадим”.

Према службеној биљешци, Фејзић је Суљагићу пријетио у два наврата 8. априла и 31. маја.

Суљагић је пријавио да је 8. априла имао телефонски разговор са Мирнесом Захировићем, запосленим у МЦ Сребреница, чланом Конкурсне комисије за избор/именовања директора Центра те члановима УО Мирсадом Бајровићем, Салихом Ђудеријом и предсједником УО Хамдијом Фејзићем, који су уједно и чланови те комисије. Током телефонског разговора, наводи се у забиљешци, дошло је до расправе и вербалног сукоба између Суљагића и Хамдије Фејзића. Суљагић је пријавио и да Фејзић носи ватрено оружје те да је склон вербалним и физичким окршајима, пренијела је сарајевска Н1 тв.

У једној од пријава се наводи да је Суљагић у конкурсној процедури за директора МЦ Сребреница и да је изложен великом медијском притиску одређене групе грађана блиских Фејзићу, а из ДКПТ констатују да Фејзић, с обзиром на то да је обављао функцију замјеника начелника општине Сребренице до новембра 2023. године, има велики број присталица које могу бити пријетња по сигурност Суљагића.

Иначе, у јучерашњој јавној полемици између кандидата за начелника Општине Сребреница Фејзића и Мухамеда Авдића, критикама се придружио и Емир Суљагић, који је за Фејзића на друштвеној мрежи Икс, између осталог, написао да је “највећа штеточина која је - са Алијом Табаковићем - погодила Сребреницу”.

-Како у рату, тако и послије рата. До његове кандидатуре мислио сам да се и овај пут пријавим за гласање на изборима за Сребреницу. Али не пада ми на ум да дајем свој глас или легитимитет потпуном подјармљивању Бошњака у Сребреници. Нота бене, једини сам водио успјешну кампању за начелника Сребренице по садашњим правилима и веома добро знам о чему говорим - написао је Суљагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана