Суљагић Делегацији ЕУ поручио да ће „паклено платити“ за одлазак у Братунац

ГС
Суљагић Делегацији ЕУ поручио да ће „паклено платити“ за одлазак у Братунац

БАЊАЛУКА - Директор Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић поручио је Делегацији ЕУ у БиХ да ће "паклено платити" за то што су њихови представници данас на гробљу у Братунцу одали почаст убијеним Србима из Подриња.

Суљагић је на мрежи "Икс" написао да је "шокиран, потпуно шокиран" тиме што је Делегација ЕУ исказала поштовање, како он тврди, српским војницима.

На овакве поруке реаговао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић, који је поручио да Емир Суљагић показује бахатост јер вријеђа и пријети свима који се поклоне српским жртвама, показујући да мрзи све што је српско.

"Да ли он мисли да нико не смије да се поклони жртвама попут браће Димитријевић, Владимиру Гајићу, сестрама Матић и многој другој дјеци, а укупно их је 72", упитао је Којић.

Суљагића је питао и зашто нико не би требало да се поклони пред крстом за покој душе његовог оца, а требало би пред нишаном Емировог оца?

"Твој је био цивил? Е мој је био војник и бранио је своју мајку и оца, а гдје је твој погинуо? Зашто мислиш да су кости твог оца вредније од кости мог оца?", пита Којић.

Којић је у изјави Срни оцијенио да таквим наступом Суљагић само показује нервозу, бахатост и безобразлук.

"Након што је забранио улазак у комплекс шведској амбасадорки сада иде и корак даље и пријети како ће неко зажалити што је посјетио гробље убијеним Србима", рекао је Којић.

Којић је нагласио да породице које представља јавно питају Суљагића, шта је он умислио ко је!

Према његовим ријечима, доста је више Суљагићевог безобразлука, али и оних који му дозвољавају да на овај начин прича.

"Смета ти застава Борачке организације, али ти не сметају све оне заставе које су се вијориле Поточарима 11. јула, нити све оне униформе... Нису ни у Поточарима укопани све цивили, прво не твој отац, а о другима ћемо ускоро", поручио је Којић.

Он је напоменуо да породице српских жртава имају замјерку зашто ти исти амбасадори који су данас били у Братунцу нису дошли 6. јула и тако показали да истински поштују све жртве.

"Зашто бјеже од сусрета са нама, а није им проблем да оду у Поточаре? Можда и ми треба да пријетимо и причамо као Суљагић да би нас чули?", истакао је Којић.

Он је рекао да су могли и данас сјести са породицама заробљених и погинулих бораца и несталих цивила да им објасне гдје и како су убијени сви они људи чије су фотографије видјели крај пута када су ишли у Поточаре.

Из Делегације ЕУ саопштили су да је њихов отправник послова Адебаyо Бабајиде у Братунцу одао почаст невино убијеним цивилима. “Отправник послова у ЕУ у БиХ Адебаyо Бабајиде и дипломате из  држава чланица у БиХ отпутовали су данас у Братунац и састали се с градоначелником Продановићем како би се упознали са ситуацијом у општини, укључујући активности изградње повјерења међу заједницама. Такође су одали почаст невино убијеним цивилима на том подручју од 1992.-95. Емпатија и поштовање према свим невиним цивилним жртвама, као и прихваћање историјски и судски утврђених чињеница кључни су за стварање окружења погодног за помирење”, навели су из Делегације ЕУ у објави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана