Шулић: Влада одговорно ради на снижавању цијена

Срна
Шулић: Влада одговорно ради на снижавању цијена

БАЊАЛУК - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је данас у Народној скупштини да ће Влада наставити да се понаша одговорно и да са одговорним произвођачима ради на снижавању цијена и свега што може проузроковати додатне инфлаторне ударе на грађане.

Шулић је рекао да ће до краја седмице бити позната информација о додатним производима чија ће цијена бити снижена на нула одсто марже, а у оквиру активности "Друштвено одговорни" покренуте половином ове године. "Литар уља је, на примјер, у овим одговорним компанијама коштао 2,8 КМ, а лани је цијена била око шест КМ.

Дакле, ово што предузимамо је наставак активности и кампање гдје смо, поред тржних центара који су се одрицали дијела марже, увели и произвођаче из Српске који се желе одрећи дијела марже", рекао је Шулић одговарајући на посланичка питања током "Актуелног часа".

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске прије годину ограничила марже на основне животне намирнице. Шулић је рекао да је, између осталог, подијељено више хиљада пакета основних животних намирница за најугроженије породице у Српској, а у оквиру контингента "интервентних набавки".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана