Шулић: Витални интерес за Пељешки мост био битан због моста на Сави

Срна
Шулић: Витални интерес за Пељешки мост био битан због моста на Сави

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић изјавио је вечерас да је потврда виталног ентитетског интереса Српске у вези са Пељешким мостом у Хрватској била битна због изградње моста на Сави код Градишке и навео да је против тога гласала кандидат опозиције за предсједника Српске Јелена Тривић.

Шулић је подсјетио да је о теми Пељешког моста Народна скупштина Републике Српске потврдила витални интерес Српске на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, те да је и дио ПДП-а тада био уз Додика, али да је Тривићева гласала против.

“То требају да знају сви грађани када буду бирали на изборима. За нас Пељешки мост не угрожава БиХ”, рекао је Шулић за АТВ, истичући да ће мост на Сави код Градишке бити у великом интересу и Градишке и Српске у транспортном, привредном, комуникационом и сваком другом смислу.

Он је подсјетио да се о мосту на Сави прича већ 10-15 година и да је тек након што је одблокирана градња Пељешког моста кренула и реализација пројекта моста на Сави код Градишке који је веома значајан за грађане Српске и Градишке.

“Нама је драго када било која држава одради било какав инфраструктурни пројекат и да тај пројекат којег је завршила Хрватска не угрожава никог у БиХ. Посебно нам је драго да смо овим начином придобили Хрватску и њено државно руководство да напокон буде завршен мост на Сави”, навео је Шулић.

Он је подсјетио да су на једној од посебних сједница Народне скупштине Тривићева и ПДП, како је рекао, заборавили да заштите интересе грађана Градишке када је ријеч о граничном прелазу, јер није био обухваћен споразумом између Бих и Хрватске о категоризацији граничних прелаза, те су тада бојкотовали витални интерес којег је поставио Додик.

Шулић је оцијенио да су таква и слична опозициона понашања у Српској посљедица тога што опозиција није урадила ништа конкретно на реализацији било којег пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана