Шулић: Важна сарадња и јединство у превазилажењу предстојећих изазова

Срна
Шулић: Важна сарадња и јединство у превазилажењу предстојећих изазова

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић оцијенио је да су посљедњи састанци руководстава Српске и Србије показали српско јединство и да је важно да власти што више сарађују и буду јединствене у смислу изазова који их очекују у наредном периоду.

Шулић је рекао да ће политика коју воде предсједник Српске Милорад Додик, Влада Српске и СНСД-а увијек бити усмјерена ка томе да чува леђа Србији када је ријеч о отвореним питањима која има та земља.

"Увијек ћемо бити брана и контратежа свима који желе нападати Србију. Наравно, значајна је и улога Србије у свему што Српска и њено руководство раде, а то је очување дејтонске структуре БиХ, институција и надлежности Српске", рекао је Шулић, који је и члан Главног одбора СНСД-а.

Он је изразио захвалност што су у локалним заједницама у Српској, па и мјестима у Федерацији БиХ са већинским српских становништвом, урађени бројни значајни пројекти које је финансијски подржала Србија.

"Важно је да имамо подршку Србије, али сигуран сам да је и Србији важно да има подршку руководства Српске за све проблеме и политичке изазове које је очекују", поновио је Шулић.

Он је нагласио да се БиХ што прије треба прикључити иницијативи "Отворени Балкан", јер је то добро и позитивно за све привредне субјекте и грађане у БиХ.

Шулић је истакао да су у вези с тим штетне опструкције политичког Сарајева.

Он је рекао да Српска туристички у првих шест мјесеци има одличне показатеље, као и раст броја долазака и ноћења туриста.

"Радује огроман раст долазака страних туриста који су препознали Српску као добру љетну дестинацију", рекао је Шулић за АТВ.

Он је додао да у Српску у овој години радо долазе и руски и амерички туристи, што показује да је Република отворена, те препозната и на Истоку и на Западу као мјесто добрих домаћина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана