Шулић: Шмит нема право да Србе учи историји

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић поручио је да Кристијан Шмит нема право да Србе учи историји и нагласио да ће јаке институције Српске заштитити права грађана и ученика Републике Српске.

"Шмит би могао пуно научити о историји шта су његови преци у Првом и Другом свјетском рату радили на просторима бивше Југославије", рекао је Шулић Срни, коментаришући Шмитову најаву да ће се ангажовати у вези са наставним програмима историје у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Шулић каже да је ово потпуно неозбиљна изјава Шмита за све у Републици Српској, осим, како је оцијенио, за /потпредсједника ПДП-а/ Јелену Тривић и /лидера СДС-а/ Мирка Шаровића, "који су му дали легитимитет да уопште може нешто слично помислити и дати такву изјаву".

"Сјећамо се када Тривићева и СДС којег предводи Шаровић нису подржали виталне ентитетске интересе српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у вези са заштитом преноса надлежности из области школства", рекао је Шулић, наводећи да "политички дилетизам Тривићеве и Шаровића полако долази на наплату".

Кристијан Шмит данас је најавио да ће се ангажовати у вези са наставним програмима историје у Српској и Федерацији БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана