Шулић: Произвођачи и добављачи да се укључе у акцију снижавања цијена

Срна
Шулић: Произвођачи и добављачи да се укључе у акцију снижавања цијена

БАНЈАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић најавио је за сутра састанак са представницима трговачких ланаца, произвођача и добављача како би био сачињен план ђеловања с циљем снижавања цијена домаћих производа.

Шулић је рекао да ће Влада и предсједник Српске Милорад Додик знати да цијене

одговорност људи који су у тешким тренуцима стали на страну грађана.

“На Влади Српске је онда да креира мјере подршке привреди Српске, а залагаћу се да посебан фокус буде на оним људима који су били друштвено одговорни и да их као држава наградимо за то”, рекао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Шулић је подсјетио да је Српска прије више од годину дана донијела одлуку о ограничавању маржи на основне животне намирнице, а у јуну је разговарано са представницима трговачких ланаца о кампањи “Друштвено одговорни” и већи дио средњих и малих трговина се томе одазвао.

Он је рекао да ће нови корак у кампањи који је иницирао и предсједник Републике Српске Милорад Додик бити тај да се о снижавању маржи, осим са трговачким ланцима, разговара и са произвођачима и добављачима.

Шулић је навео да су неки маркети организовали личне акције снижавања цијена основних животних намирница, што, како каже, подржава, али сматра да би већи ефекат био када би били дио једног система, а то је кампања “Друштвено одговорно”.

Он је рекао да је са премијером Српске Радованом Вишковићем разговарао о наставку помоћи социјално угроженим категоријама, те је најавио да ће и у том смислу Влада Српске интервенисати.

Шулић је подсјетио да је прошле године подијељено 7.000 пакета хране и основних животних намирница социјално угроженим.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је раније да ће од министра трговине и туризма Српске затражити да одржи састанке са домаћим трговачким ланцима како би пронашли могућности да се и у Српској спроведе акција снижавања цијена домаћих производа као вид помоћи становништву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана