Шулић: Процес против Додика и Лукића режира Запад с циљем рушења Српске

Срна
Шулић: Процес против Додика и Лукића режира Запад с циљем рушења Српске

БАЊАЛУКА - Суд БиХ је и овог пута показао да је суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора “Службеног гласника” Милошу Лукићу процес који се режира на Западу, а који спроводе са јасним циљем рушењем Српске, изјавио је Срни члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић.

Шулић је истакао да је од самог почетка јасно да се овај процес не води против Додика и Лукића, већ да је усмјерен директно на урушавање уставног уређења Републике Српске, њених надлежности, имовине и свега што она јесте.

-Све оно што је услиједило касније, сви процедурални пропусти које чине, именовање судија са политичком прошлошћу, читање оптужнице на начин који не приличи ни сатири, а камоли стварности - све је то само дио представе коју Суд БиХ изводи по директивама неких западних моћника - рекао је Шулић.

Сматра да многи поступци Суда дају основ за сумњу на то да намјерно продубљују разлоге незадовољства странака у поступку, развлаче и стварају негативни набој око самог суђења како би дошло до неког инцидента за који би окривили Српску и њене званичнике и грађане, који пружају подршку Додику.

Шулић је рекао да вјерује да би у Сарајеву било оних који би славили када би дошло до неког инцидента испред Суда и да би то искористили да поново људе из Републике Српске представе као кривце и злочинце.

Изразио је жаљење што појединци из политичког живота у Српској још у јавности говоре како је ријеч о процесу против појединаца и једне политичке партије, не желећи да прихвате да се процес води против предсједника Републике Српске и директора “Службеног гласника” због тога што су радили оно што им је у надлежности.

-Било ко од нас, ма како да се звао, био би данас на њиховом мјесту да је на позицији на којима су они и да ради свој посао у интересу Српске. Милорад Додик им јесте проблем јер не одступа од својих принципа и као такав им не одговара у њиховом науму да неутралишу Републику Српску на свим пољима. Овај процес је много више од тога - оцијенио је Шулић.

Шулић је рекао да је тај процес показна вјежба оних који га режирају да се покаже шта чека Републику Српску ако им овај први чин успије.

-Искрено ми је жао што у Републици Српској не постоји јединство о томе да из овога морамо изаћи као побједници, без обзира на све политичке разлике које имамо - закључио је Шулић.

У Суду БиХ у понедјељак, 5. фебруара, одржано је рочиште против предсједника Републике Српске Милорада Додика на којем је Тужилаштво БиХ представило оптужницу, а одбрана изнијела концепт одбране, констатујући да се оптужницом руши суверенитет БиХ и затражила изузеће судије Сене Узуновић која се у судници појавила умјесто Мирсада Стрике.

Наредно рочиште Узуновићева је заказала за 21. фебруар, али је одбрана рекла да због раније преузетих обавеза, рочиште може бити одржано 6. марта, што је и прихваћено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана