Шулић: Правобранилаштво БиХ нема надлежност за земљиште на Јахорини

Срна
Шулић: Правобранилаштво БиХ нема надлежност за земљиште на Јахорини

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да Правобранилаштво БиХ нема надлежност када је ријеч о продаји земљишта на Јахорини, да су то инсинуације политичког Сарајева одакле желе да зауставе развој Српске.

"За нас су обавезујући закони и прописи које имамо у Републици Српској и мишљење Правобранилаштва Српске", рекао је Шулић новинарима у Бањалуци коментаришући продају земљишта на Јахорини.

Шулић је рекао да Правобранилаштво БиХ покушава да изађе из својих надлежности, као и све што је у БиХ.

"Можда некога боли чињеница за износ за који је продата земља и да се тамо планира инвестиција по регулационом плану од 500 до 600 милиона КМ која ће проширити смјештајне капацитете на Јахорини и омогућити нова радна мјеста за тај дио Републике Српске", појаснио је Шулић.

Шулић је истакао да се жели зауставити привредни и сваки други развој Републике Српске.

"То су инсинуације из политичког Сарајева. Нажалост, и Правобранилаштво БиХ је потпало је под утицај нелегалног високог представника. Ми и даље настављамо све да радимо по законима и прописима Републике Српске", закључио је Шулић.

Компанија "Дрво-експорт" из Теслића купила је земљиште на Јахорини за 41 милион КМ чиме је кренула у реализацију великог пројекта изградње укупно седам објеката хотела, апарт-хотела који ће имати око 80.000 метара квадратних.

Укупно је планирано да се на Јахорини инвестира више од пола милијарде КМ, речено је раније у тој компанији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана