Шулић: Порука сутрашњег митинга - власт је изабрана, Додик је предсједник

Срна
Шулић: Порука сутрашњег митинга - власт је изабрана, Додик је предсједник

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић изјавио је да ће СНСД на сутрашњем митингу у Бањалуци поручити да су грађани изабрали власт у Српској и да је Милорад Додик нови предсједник Републике Српске.

-Грађани су на протеклим изборима изабрали Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ, те СНСД и коалиционе партнере као људе и политичке организације које ће наставити да воде Републику Српску у наредне четири године - рекао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он каже да владајућа коалиција овим митингом жели да покаже да су грађанима Републике Српске институције и Српска на првом мјесту.

-Не треба се довести у ситуацију да људи више вјерују бројачима у Сарајеву него својим акредитованим члановима бирачких одбора - истакао је Шулић.

Шулић, који је члан Предсједништва СНСД-а, рекао је да је опозиција своја два протеста темељила на обмањивању јавности Републике Српске изношењем нетачних података и квалификацијама СНСД-а и ове странке.

-Ми то нећемо радити на митингу, већ желимо да сачувамо вољу грађана Републике Српске који су изашли 2. октобра и гласали - каже Шулић.

Он је рекао да располаже подацима да одступања на поновном бројању гласова озносе 0,7 одсто.
Шулић очекује да ће до 2. новембра бити објављени коначни резултати избора за све нивое, ако не буде опструкције од Централне изборне комисије БиХ, након чега ће СНСД приступити формирању скупштинске већине и Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана