Шулић: Од 15 до 30 одсто јефтинији производи

Срна
Шулић: Од 15 до 30 одсто јефтинији производи

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да је кампања "Друштвено одговорни", која је кренула прије мјесец дана, дала одличне резултате, да су производи од 15 до 30 одсто јефтинији што даје прилику грађанима да се снабдијевају по повољнијим цијенама.

Шулић је истакао да је сва роба широке потрошње дио ове кампање, као и да ће ресорно министарство наставити да изналази додатне модалитете да би се помогло становништву.

"Трговци су посљедњи у ланцу формирања цијена производа. Наши трговци послују са најнижим маржама у региону, чак са мањим маржама и од трговаца у Федерацији БиХ, што је за јавну похвалу", рекао је Шулић за РТРС.

Он је истакао да Српска има одређене врсте робе набављене посредством интервентних набавки, коју је као помоћ слала у Турску након разорног земљотреса, али и у Бихаћ након поплава.

"Интервентне набавке су доста квалитетније рјешење од робних резерви", истакао је Шулић.

Када је ријеч о туризму, Шулић је рекао да је у протеклом периоду остварен рекордан број ноћења, упркос лошој зимској сезони на Јахорини због недостатка снијега, али да су рекорду допринијели тениски турнир у Бањалуци и низ манифестација широм Српске.

Он је додао да је знатно ријешен и проблем нелегалних пословања станодаваца, прије свега "стан на дан", захваљујући добро обављеном послу инспекције.

"Они који су понављали грешке платили су казне, а њих је било око 30.000 КМ. Бројка око 400 регистрованих нових жстанова на данж показује да нам је активност успјела", рекао је Шулић.

Он је нагласио да ресорно министарство ове године треба да донесе законе о угоститељству и о боравишној такси.

"Надам се да ћемо то у што краћем периоду завршити да би имали софтвер који ће пратити у датом тренутку број ноћења у реалном времену. У завршници смо припреме нацрта закона. Желимо законе које ћемо моћи да примијенимо у пракси", рекао је Шулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана