Шулић: Очекујем да новинари учествују у јавној расправи

СРНА
Шулић: Очекујем да новинари учествују у јавној расправи

БАЊАЛУКА - Члан Предсједништва СНСД-а Денис Шулић изјавио је данас у Бањалуци да се очекује учешће новинарске заједнице у јавној расправи о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, уколико буде усвојен нацрт тог акта.

Шулић је појаснио да у јавној расправи, која може трајати од 30 до 90 дана, свака особа у Републици Српској може учествовати у креирању законског рјешења.

Он је рекао новинарима да му је жао "што једна њемачка фондација финансира овдје семинар о измјенама и допунама Кривичног закона који се тиче клевете, а при томе је њихова политичка организација, која их финансира, усвојила такав исти закон, чак ригорознији, у Њемачкој".

"Не смијемо дозволити да неко од нас прави државе другог, трећег или четвртог реда, јер смо равноправни са сваком земљом на свијету", додао је Шулић.

Када је ријеч о оштећењу аутомобила два бањалучка новинара, Шулић је рекао да је предсједник Српске Милорад Додик позвао да се истражи и расвијетли то дјело, те да нико из СНСД-а није позивао на шамарање новинара, као из неких посланичких клубова Народне скупштине Српске.

"Осуђујемо напад на имовину новинара, али и на друштвеним мрежама видео позив народног посланика Небојше Вукановића да када први пут види господина /Зорана/ Шаренца да ће му опалити шамар", рекао је Шулић.

Он је нагласио да није за ускраћивање слободе медијима, нити за било какав притисак на медије, али сматра и да медији не би требали имати дупле аршине када је ријеч о пријетњи новинарима.

"Молим да од медија немамо дупле аршине, да ако се пријети новинару једне телевизије на један начин, да се реагује на исти начин ако се пријети новинару са друге телевизије", закључио је Шулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана