Шулић: Инвестиције Владе на Јахорини биле оправдане

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је данас да су инвестиције Владе Српске на Јахорини биле оправдане, као и да је евидентан прилив новца од туризма са те планине.

Говорећи о пословању Олимпијског центра “Јахорина”, Шулић је изјавио новинарима у Бањалуци да је 106 дана трајало скијање, док су сва скијалишта у Црној Гори, осам скијалишта у Србији, те на Бјелашници већи дио сезоне била затворена.

“Ово показује да су инвестиције Владе Републике Српске у погледу осњежавања, проширења гондоле, капацитета гондоле и ски-лифтова шестосједа биле оправдане, а евидентан је и прилив новца путем туризма са подручја Јахорине”, истакао је Шулић.

Он је навео да је у Српској у јануару евидентирано 6.000 ноћења више него у истом мјесецу прошле године, који је исто био рекордан.

Шулић је рекао да је општина Пале у јануару прошле године имала рекордну уплату ПДВ-а и да све то говори да су инвестиције Републике Српске путем Олимпијског центра “Јахорина” биле оправдане јер су подигле привредну активност.

“На том подручју Српске данас имамо многе хотеле који се граде, а са поносом можемо рећи да се гради хотел од 36.000 квадратних метара за који је планирано да буде завршен до 2025. године”, истакао је Шулић.

Он је додао да многи приватни инвеститори долазе на Јахорину да граде смјештајне капацитете и улажу свој новац у Републику Српску, чиме запошљавају грађане Сарајевско-романијске регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана