Суђењем предсједнику Српске желе се остварити три циља

ГС
Суђењем предсједнику Српске желе се остварити три циља

Посланик СНСД у Народној скупштини, Срђан Мазалица, саопштио је да амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи, Кристијан Шмит и "њихове слуге" суђењем предсједнику Републике Српске Милораду Додику покушавају постићи неколико циљева.

- Загорчавати му живот одузимајући вријеме и понижавањем у судници, забранити му политичко деловање, а ЦИК му неће овјерити кандидатуру за предсједника, те уклонити га затворском казном - наводи Мазалица.

Наводи да је Суд БиХ својим поступцима, од самог потврђивања оптужнице на основу нелегалног закона, а онда и каснијим кршењима процедура, показао да му се не може вјеровати.

- Република Српска мора заштитити свој уставно-правни поредак, а даљи циркус од суђења Додику се не смије дозволити – наводи Мазалица на друштвеној мрежи "Икс".

Додаје, ако је циљ Марфија и Шмита да понижавају Додика, онда се процес не би пожуривао и смјењивале судије које су вјероватно одбијале да ствар доведу до краја. Такође, додаје Мазалица, ако му ЦИК мора забранити кандидатуру, Додик може и даље бити политички активан.

- Инситирање на притварању Додика води сукобу. У сваком случају нама треба рјешење које ће онемогућити даље суђење, које јесте компромитовано. Ово није, и то већ одавно, Додикова лична ствар, већ директан удар на Српску, на њен уставно-правни поредак, а све ресурсе треба ставити у функцију блокаде суда који ради незаконито – наводи Мазалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана