Суд издао наредбу за довођење Станивуковића на суђење Лукачу

ГС
Суд издао наредбу за довођење Станивуковића на суђење Лукачу

БАЊАЛУКА - Основни суд у Бањалуци издао је наредбу за довођење градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и уједно свједока оштећеног на суђењу бившем министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу.

Станивуковић се мора појавити на сљедећем рочишту у фебруару ове године или ће га у противном привести Судска полиција, пише Српскаинфо.

Пуномоћник Станивуковића је на почетку суђења донио оправдање о обавезама због којих оштећени није могао бити у судници, али то није било довољно.

Према наводима из оптужнице, бивши министар унутрашњих послова је у децембру 2019. године за вријеме Девете посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске вријеђао Станивуковића, тада посланика, а затим му опалио шамар.

Према наводима из оптужнице у току сједнице Лукач је Станивуковићу упутио озбиљну пријетњу да ће му нанијети зло, на начин да му се пријетећим тоном обратио ријечима: “И немој никад више то да урадиш према мени, не знам према другима како, иначе ћеш завршити као што су и оне заставице завршиле овдје данас” што је код оштећеног изазвало осјећај угрожености и страха за сопственим животом.

Лукач је негирао кривицу у септембру 2021. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана