Суд БиХ потврдио ослобађајућу пресуду двојици Фочака

ГС
Суд БиХ потврдио ослобађајућу пресуду двојици Фочака

САРАЈЕВО - Суд БиХ потврдио је ослобађајућу пресуду Споменку Нововићу и Бориславу Пјани у предмету који се водио због наводних злочина у Фочи 1992. године.

Наиме, Суд БиХ је 26. јануара отпремио другостепену пресуду у предмету Споменко Нововић и др. којом је одбијена као неоснована жалба Тужилаштва БиХ и потврђена првостепена пресуда овог Суда од 6. јула 2023. године, преноси Клиx.ба.

Првостепеном пресудом од јула прошле године, Нововић и Пјано ослобођени су оптужби за наводне злочине у Фочи 1992. године.

Предсједавајућа Судског вијећа Медиха Пашић је у образложењу пресуде рекла како Суд ван разумне сумње није могао утврдити да су оптужени починили дјела која су им стављена на терет, те су ослобођени по свим тачкама оптужнице.

Првостепена пресуда

Споменко Нововић и Борислав Пјано ослобођени оптужби за ратне злочине у Фочи 1992. године

Нововић и Пјано су ухапшени 2020. године, по налогу Тужилаштва БиХ због, како је раније наведено у оптужници, сумње се за извршење кривичних дјела убиства, нечовјечног поступања и пљачкања цивила бошњачке националности на подручју Фоче и околине, у љето 1992. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана