Суд БиХ одбио захтјев СНСД-а за одгађање извршења наредбе о поновном бројању гласова

Срна
Суд БиХ одбио захтјев СНСД-а за одгађање извршења наредбе о поновном бројању гласова

САРАЈЕВО- Суд БиХ одбио је захтјев СНСД-а за одгађање извршења наредбе Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ за поновно бројање гласачких листића са свих редовних бирачких мјеста за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске, саопштено је из ЦИК-а.

У рјешењу Суда БиХ наведено је да захтјев није аргументован, да уз захтјев нису достављени докази, ни наведене околности које би оправдале одгађање извршења, па се на основу самог захтјева "не може закључити да би извршењем рјешења за тужиоца настала штета, а посебно таква штета која би се тешко могла поправити".

У рјешењу Суда БиХ, које је донесено јуче, констатује се да не постоје законске претпоставке за одгађање извршења оспореног управног акта, односно наредбе ЦИК-а.

ЦИК је 10. октобра по службеној дужности наредио отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића на свим редовним бирачким мјестима у Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић, уз образложење да наредба није заснована на Изборном закону БиХ и да је преурањена јер још нису утврђени резултати избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана