Суд БиХ наредио расписивање међународне потјернице за Миленком Живановићем

ГС
Суд БиХ наредио расписивање међународне потјернице за Миленком Живановићем

САРАЈЕВО - Суд БиХ издао је наредбу за расписивање међународне потјернице за некадашњим командантом Дринског корпуса Војске Републике Српске Миленком Живановићем оптуженим за злочин против човјечности почињен на подручју Сребренице и Жепе у јулу 1995. године.

Како пише Детектор, након што се Живановић три пута није појавио у судници на изјашњењу о кривици, на посљедњем одржаном рочишту је Тужилаштво БиХ затражило да му буде одређен притвор и распише међународна потјерница.

Иако се овим мјерама успротивио Живановићев бранилац Петко Павловић, Суд је потом донио рјешење којим је одређен притвор. Одбрана је уложила жалбу на ово рјешење, али она је одбијена као неоснована.

Након одређивања притвора, Суд је затражио и преосталу документацију потребну за расписивање међународне потјернице, те су из Тужилаштва за Детектор потврдили да је она и достављена почетком јула, након чега је донесена наредба за расписивање међународне потјернице за Живановићем.

На претходно заказаним рочиштима за изјашњење о кривици у Суду БиХ су наводили да је сва три пута дошло до проблема при уручивању позива оптуженом у Србији, гдје је настањен, те да Суд није обавијештен због чега, без обзира на ургенције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана