Суботић: "Тројка из блока" први хуманитарни догађај који је забранила полиција Брчко дистрикта

ГС
Суботић: "Тројка из блока" први хуманитарни догађај који је забранила полиција Брчко дистрикта

БРЧКО – Полиција Брчко дистрикта забранила је за данас најављени хуманитарни турнир "Тројка из блока" који се организује већ пет година.Ово је први хуманитарни догађај који је забрањен од стране полиције, рекао је за РТРС Милош Суботић из Конзервативног клуба.

- "Тројка из блока" се у Брчком организује већ пет година, а средства која смо вечерас требали прикупити ишла би породицама са четворо и више дјеце. Ово је једна од најљепших прича помоћи људима - рекао је Суботић.

Додаје да је полиција Брчког као разлог рјешења о забрани догађаја „навела повећану фреквенцију грађана“, за шта Суботић каже да заправо значи да је догађај посјећен, односно да забрањују догађај који има хуманитарну сврху.

- Поред тога наведено је да догађај може да изазове негодовање, што је заправо смијешно - додаје Суботић.

Како он наводи, огромна подршка је стигла на њихову страну, те сматра да због толиког интересовања публике, овај догађај и треба да се одржи.

- Ово је прва манифестација која је забрањена и не знам зашто је одлучено да се преломи на хуманитарном догађају. Много догађаја се приређује на Тргу младих, али остаје нејасно на основу чега полиција одлучује да ли један догађај изазива негодовање или не - истакао је Суботић.

Каже, људи су препознали да је ово једна лијепа прича.

- Ми још увијек нисмо одржали састанак, али имамо информације да би дпгађај заправо могао бити одржан. Нама је ово примарни интерес, важно је да се овај догађај одржи. Вјерујем да ће одзив грађана бити још већи - закључио је Суботић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана