Ствари ћемо надокнадити, страхујемо за безбједност дјеце: Исповијест опљачканих Срба на Косову FOTO/VIDEO

ГС
Пљачка
Foto: Косово онлајн | Пљачка

ПРИШТИНА - У Доњој Брњици, надомак Приштине на Косову и Метохији, синоћ је опљачана породица Александра Милановића, а како је Милановић рекао за Косово онлајн, осим његове, опљачкано је још неколико српских породица.

Милановић каже да се пљачка десила синоћ, око 21.30 сати.

- У дворишту имамо две куће, и док смо били сви у кући где ми живи отац, који је шлогиран, мајка је изашла на тренутак јер је чула звуке, и отишла је у кућу која је опљачкана. Отворила је врата и имала је шта да види. Све је било разбацано, уништено. Однели су новац, накит - прича узнемирено Милановић.

Милановић истиче да ће матерјални губитак како-тако да се надокнади, али да највише брине за безбједност своје дјеце.

Додаје да је породица одмах позвала полицију, која је извршила увиђај.

- Ствари ће се опрати, купиће се намештај, али помисао да је неко био у нашој кући, да ће можда опет доћи, да је био наоружан... Шта би се десило да смо били у тој кући, да су деца била ту, није нимало пријатно, не знам како ћемо ноћас преспавати - каже Милановић.

 

Исте вечери опљачкана је и породична кућа старице Душанке Милићевић. Током пљачки, починиоци су извршили преметачине куће, разбили прозор и однели вредне ствари.

- Јутрос када сам устала нисам одмах отишла у суседну кућу. Нешто касније сам видела ходничка врата широм отворена, у собама су ствари биле разбацане, нисам имала где да уђем. Добро се нисам онесвестила. Син ми није био ту, на послу је у Обреновцу. Ја више овде сама да седим не смем, ја сам стара - прича за Косово онлајн узнемирено Душанка Милићевић.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана