“Ствараоци Републике Српске”: Показати јединство око минимума националних интереса

Срна
“Ствараоци Републике Српске”: Показати јединство око минимума националних интереса

ПАЛЕ - Асоцијација “Ствараоци Републике Српске” позвала је све политичке субјекте у Српској да око минимума виталних националних интереса покажу пријеко потребно јединство, саборност и истинску бригу за опстанак ове земље.

”И локални избори, који би требало да се одрже у демократској и толерантној атмосфери, биће тест за очување Републике Српске, посебно о питању нашег права на имовину коју нам је гарантовао изворни Дејтонски споразум”, наводи се у саопштењу.

Они су упозорили да инострани и домаћи, пробосански мешетари неће одустати од тога да и ово, једно од најважнијих националних питања, измјесте на ниво БиХ чиме ће де факто развластити локалну заједницу.

Асоцијација упозорава и власт и опозицију да не дозволе на овакав начин девастацију самих темеља Српске зарад уских, личних и партијских интереса.

“Дакле, због зрна власти не дозволимо да и на локалном нивоу надвладају непринципијелни савези са пробошњачким странкама које пошто-пото желе да овладају цијелом БиХ, па и имовином локалних заједница”, истакли су у Асоцијацији.

Указали су да су локални избори прва прилика да се то деси уколико не надвлада свијест свих српских странака да је управо  и да се око тога, без обзира на све друге разлике, мора показати и сачувати јединство.

“Ми који смо заједно са народом и војском створили и одбранили Републику Српску у свакој прилици ћемо указивати на значај ових питања од којих зависи будућност наше земље и животи и опстанак наших породица”, навели су чланови Асоцијације који су јуче разматрали актуелну политичку ситуацију пред предстојеће локалне изборе.

Оцијенили су да се притисци, уцјене и санкције настављају према Републици Српској и њеном руководству од западних моћника, али и антисрпских, унитаристичких снага из БиХ.

“Циљ је да се настави развлашћивање Републике Српске, не само политички већ и социјално и економски, а супротно слову Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ”, констатовано је на састанку Координационог одбора Асоцијације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана