Студенткиња испитана у Суду БиХ због умијешаности у убиство Ранка Ескобара

J.Сa.
Студенткиња испитана у Суду БиХ због умијешаности у убиство Ранка Ескобара

САРАЈЕВО – Студенткиња Азра Шабановић (22) из Брчког која је ухапшена у уторак због сумње да је умијешана у убиство Ранка Радошевића Ескобара у Београду, данас је испитана у Суду БиХ како би се изјаснила о наводима из потјернице Интерпола из Србије која тражи њено изручење.

Шабановић је ухапшена у студентском дому у Сарајеву  на основу потјернице коју је за њом расписала Србија.

Адвокат Дамир Кочо који заступа осумњичену, на саслушању рекао је да је она примјерно дијете и да нема везе са догађајем.

- Азра Шабановић је дијете које нема никакве везе са догађајем који јој се ставља на терет. Она није осуђивана, изванредна је студентица и нема никаквог разлога да се крије. Овдје се ради о класичној заблуди - рекао је адвокат Кочо.

Судија за претходни поступак Сена Узуновић предлочила је осумњиченој њена права о поступку након хапшења.

Узунови је осумњиченој Азри Шабановић рекла да је потјерница за њом расписана због сумње да је починила кривична дјела помоћ и подстицање на кривично дјело убиство за које се може изрећи казна затвора максимално 40 година.

На упит да ли јој је то познато, Шабановић је рекла:"Да, сада јесте", а на упит судије да ли је била у Београду крајем фебруара, осумњичена је рекла:"7. марта сам се вратила у БиХ".

- Овдје се ради о штуром чињеничном опису који се односи на моју лијентицу. Предлажем Суду да се она пусти на слободу уз мјере забране, кућни притвор или да јој се стави наногица, јер она нема намјеру да бјежи било гдје. Сматрам да нема потребе за задржавањем. Она није ни знала да је осумњичена нити да има потјерница за њом – рекао је адвокат Кочо.

Осим Шабановић, у Београду је ухапшена и једна маљолетница (17), а сумња се да су радиле по налогу припадника кавачког клана.

Према писању српских медија, њих двије су, заједно с Марком Пјановићем из Брчког који је ухапшен у сриедју увече, а који је умијешан у убиство Ескобара, намамиле Радошевића на састанак на који су умјесто њих дошле убице, због чега су ухапшени Стефан З. (28) и Лука В. (26) као директни извршиоци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана