Струја се постепено враћа у регион, Вучић сазвао састанак енергетског сектора

ГС
Струја се постепено враћа у регион, Вучић сазвао састанак енергетског сектора

Струја се, након масовног прекида, постепено враћа у Босни и Херцеговини, Црној Гори, Хрватској и Албанији. У Електромрежи Србије (ЕМС) за РТС кажу да је ситуација са далеководима у Србији стабилна.

Предсједник Александар Вучић позвао је министарку енергетике Дубравку Ђедовић Хандановић да у Србији обезбиједи да нема прекида у снабдијевању струјом и позвао људе из свих сектора система за енергетску безбједност – ЕПС, ЕМС и друге, да њихови радници не иду кућама већ да сви буду ангажовани на обезбјеђивању енергије “јер Србија мора да има енергију све вријеме“.

Вучић је позвао људе из енергетског сектора да дођу на састанак у поподневним сатима заједно са министарком Ђедовић Хандановић.

Хрватски министар привреде: Могући узрок повећана потрошња струје због високих температура

Поводом нестанка струје широм земље, хрватски министар привреде Анте Шушњар каже да се утврђује узрок, те да су дежурне екипе на терену, као и да се нада да ће сви грађани у кратком року добити електричну енергију.

"Званично се узрок не зна. Може бити због високих температура, велике потрошње", навео је Шушњар.

Данко Блажевић из хрватске електропривреде навео је да према прелиминарним информацијама, испао далековод између Грчке и Албаније, што је довело до поремећаја токова.

"То није званично, то су засад прелиминарне информације", рекао је Блажевић.

Постепено се враћа струја и широм Црне Горе, дио Подгорице добио је струју након сат времена, јавља РТЦГ.

Црногорски министар енергетике и рударства Саша Мујовић изјавио је да је ријеч о регионалном квару због оптерећења система.

"Ради се на томе да се ситуација нормализује и да се обави рестаурација система", навео је Мујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана