Штрбац: Није познато како ће бити попуњен Клуб српског народа

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Делегат из Клуба српског народа у Дому народа Парламента Федерације БиХ Александар Штрбац рекао је Срни да никоме није познато како ће Клуб Срба бити попуњен у наредном сазиву, поготово што је Кристијан Шмит у изборној ноћи повећао број делегата у Клубу Срба са 17 на 23.

Штрбац је подсјетио да је у актуелном сазиву федералног Дома народа од 17 Срба, 14 попуњено редовним путем посредством кантоналних скупштина, а да су три мјеста накнадно попуњена одлуком Централне изборне комисије  БиХ.

"Непознато је и да ли на листама појединих федералних партија има оних који су у ЦИК-у мијењали националне дресове и постајали Срби на папиру, као што се, нажалост, дешавало у протеклом периоду", истакао је Штрбац.

Он је навео да би све требало да буде јасније за неких мјесец-два када ће бити конституисане кантоналне скупштине, из којих ће бити делегирани делегати за федерални Дом народа.

"Онда би у зависности од тога вјероватно услиједила нека нова ад хок одлука Шмита или ЦИК-а. Да ли ће одлука бити донесена с циљем заштите и очувања интереса српског народа у Федерацији кога је нешто више од два одсто или ће бити политички обојена - остаје да видимо", навео је Штрбац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана