Странке "Тројке" за усвајање измјена Изборног закона

Срна
Странке "Тројке" за усвајање измјена Изборног закона

САРАЈЕВО - Политичке партије СДП БиХ, Народ и правда и Наша странка подржавају усвајање измјена Изборног закона БиХ којим би се обезбиједили транспарентан и поштен изборни процес, наводи се у заједничком саопштењу ове три странке.

Након што је Кристијан Шмит данас затражио од Парламентарне скупштине БиХ да у што скоријем року донесе измјене и допуне Изборног закона БиХ с циљем, како је рекао, заштите интегритета изборног процеса или ће у супротном он то урадити, из "Тројке" су навели да већ годинама инсистирају на сличним рјешењима.

У саопштењу се додаје да увођење нових технологија не само да би повећало транспарентност, већ би имало и позитиван ефекат на саме грађане и њихово повјерење у изборни процес и важност сваког гласа.

Из "Тројке" подсјећају да се већ годинама воде преговори како би домаћи политички актери заједнички дошли до рјешења.

- Нажалост, у више наврата овакви покушаји су пропали иако су увијек имали нашу безусловну подршку. Позивамо домаће политичке актере, а посебно посланике „Тројке“, да поново иницирају усвајање рјешења која би обезбиједила транспарентан и поштен изборни процес - наводи се у саопштењу.

Из ове три партије се надају да ће и све друге странке, без обзира из којег политичког спектра долазиле, подржати рјешења која истински унапређују изборни процес као кључни сегмент демократије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана