Штрајк радника "Комуналца" у Бијељини

Срна
Штрајк радника "Комуналца" у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Радници бијељинског "Комуналца" јутрос су ступили у штрајк јер су незадовољни условима у којима раде, рекао је Срни члан штрајкачког одбора Синдиката овог предузећа Данијел Филиповић.

Филиповић је рекао да је у претходних 10 дана одржан само један састанак са Управом на којем нису понуђени конкретни приједлози за испуњење четири захтјева радника.

Он је навео да су захтјеви повећање нето плате за 10 одсто свим радницима који имају плату до 950 КМ и побољшање услова рада, односно обнова механизације, комуналних возила, затим потписивање колективног уговора за запослене, за шта преговори трају годину дана, потом забрана даљег запошљавања административног особља, као и стриктно поштовање одлуке о прикупљању и одвозу, те депоновању комуналног отпада.

"Штрајк се одржава према Закону и ради се 80 одсто радног времена. Јутрос је штрајк трајао сат и по. Ми смо и даље отворени за разговоре са Управом, а уколико се не нађе рјешење, од сљедећег понедјељка смо обавезни да минимално радимо 60 одсто радног времена. Настављамо до испуњења наших захтјева", рекао је Филиповић и позвао све надлежне да се активно укључе у рјешавање овог проблема.

Он је додао да се радници извињавају свим корисницима и да ће дати све од себе да и током штрајка испуњавају обавезе према грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана