Страхиња Башевић на челу Општинског одбора СНСД-а Соколац

Срна
Страхиња Башевић на челу Општинског одбора СНСД-а Соколац

СОКОЛАЦ - На изборној конференцији Општинског одбора СНСД-а Соколац за предсједника овог одбора изабран је Страхиња Башевић, који је до сада био вршилац дужности на овој функцији.

Предсједник СНДС-а Милорад Додик изјавио је новинарима у Сокоцу да ова странка иде у процес подмлађивања.

Додик је, обраћајући се члановима СНСД-а на изборној конференцији рекао да је СНСД најважнија политичка организација у Републици Српској и истакао да ће ова странка подржати све пројекте који ће допринијети кавалтетнијем животу.

-Како ће се Соколац даље развијати у значајној мјери зависи од самог СНСД-а.

Позвао сам наше чланове да се укључе у тражење пројеката који могу да побољашју квалитет живота на овом простору - изјавио је Додик.

Он је нагласио да ће Република Српска у Сокоцу преко одређених институција подржати све пројекте које као развојне одреде локалани људи, као што је то урађено у Вишеграду са Андрићградом, као и Јахорином и Требињем које су туристичке дестинације.

Новоизабрани предсједник Општинског одбора СНСД-а Соколац Страхиња Башевић захвалио се за указано повјерење са локалног нивоа, али и велику подршку Додика, што ће му бити вјетар у леђа приликом реализације великих пројеката који су планирани на локалном нивоу.

Он је нагласио да је на ОО СНСД да иницира пројекте с циљем побољшања квалитет живота грађана Сокоца, те најавио да ће у најкраћем року бити анализирано комплетно стање како би квалитетна идејна рјешења била упућена Влади Републике Српске.

-Међу тим пројектоима ће са наћи изградња треће траке преко Романије, ски-лифта са зимским и љетним туристичким садржајима, реконструкција Улице цара Лазара и модерна раскрсница на улазу у Соколац из правца Сарајева - прецизирао је Башевић.

Изборној конференцији на којој су изабрани чалнови Општинског одбора Соколац, осим Додика, присуствовали су и представници регионалних и локалних организација СНСД-а Сарајевско-романијске регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана