Столтенберг долази у БиХ

GS
Foto: Sputnik

САРАЈЕВО - Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг ће у недјељу, 19. новембра посјетити БиХ, гдје ће имати радну вечеру са члановима Предсједништва БиХ, сазнаје портал Радиосарајево.ба.

У понедјељак, 20. новембра, генерални секретар Столтенберг ће се састати са Кристијаном Шмитом. Састаће се и са предсједавајућом Савјета министара БиХ, Борјаном Кришто. Столтенберг ће посјетити НАТО штаб Сарајево и имати састанке са војним лидерима и представницима међународне заједнице.

Како сазнајемо, истог дана, отпутоваће на Косово и Метохију.

У уторак, 21. новембра, Столтенберг ће боравити у Београду. Он ће имати састанке са предсједником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић. Столтенберг ће такође имати састанке ​​са научницима који ће представити технологију развијену у контексту НАТО пројеката Наука за мир и сигурност.

Касније тог дана, Столтенберг ће отпутовати у Сјеверну Македонију гдје ће се састати са предсједником Стевом Пендаровским и премијером Димитром Ковачевским. Генерални секретар ће се састати и са предсједником Собрања Сјеверне Македоније, Талатом Ксаферијем, и одржати говор у парламенту.

У сриједу, 22. новембра, генерални секретар ће учествовати на састанку са савезничким лидерима из региона. Премијер Албаније, Еди Рама, предсједник Хрватске Зоран Милановић, предсједник Владе Црне Горе Милојко Спајић и премијер Словеније, Роберт Голоб, позвани су да присуствују.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана