Столтенберг: Чланице НАТО сагласне око јачања подршке одбрамбеним капацитетима БиХ

Срна
Столтенберг: Чланице НАТО сагласне око јачања подршке одбрамбеним капацитетима БиХ

БРИСЕЛ - Чланице НАТО-а сагласиле су се да појачају подршку одбрамбеним капацитетима партнера, укључујући БиХ, Молдавију и Грузију, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

-Министри су разговарали и о нашој посвећености другим партнерима у опасности, укључујући БиХ, Грузију и Молдавију. Сагласили смо се да појачамо подршку ради јачања њихових одбрамбених капацитета - рекао је Столтенберг на конференцији за новинаре након састанка министара одбране Алијансе у Бриселу.

Када се ради о другим темама, Столтенберг је навео и то да НАТО оснива координациону групу за заштиту кључне подводне инфрастуктуре.

Он је истакао да је саботажа гасовода “Сјеверног тока” подсјетила на “рањивост са којом се суочавамо”, те да су министри дали задатак руководству НАТО-а да предложи даље кораке у вези са стварима које се могу урадити, укључујући бољу координацију и сарадњу са приватним сектором.

Столтенберг је додао да је постигнута сагласност и о потреби сарадње са војном индустријом ради повећања производње муниције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана