Стојичић: Сајам књига прилика за ученике да упознају богатство књижевности

Срна
Стојичић: Сајам књига прилика за ученике да упознају богатство књижевности

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић истакла је да је предстојећи 29. Међународни сајам књиге "Бањалука 2024", који се одржава у организацији "Гласа Српске", изванредна прилика за све ученике да се упознају с богатим свијетом књижевности и културе, јер ће на тај начин обогатити своје знање и проширити видике.

Стојичићева је позвала ученике да са својим наставницима посјете овогодишњи Сајам који ће бити одржан од уторка, 17. септембра, до понедјељка, 23. септембра у Спортском центру "Борик" у Бањалуци.

"Посјета сајму књига је традиционална активност која је ранијих година планирана у оквиру годишњих програма рада школа, те ће школе које су заинтересоване имати могућност и ове године да организују ученичке посјете", рекла је Стојичићева Срни.

Она је напоменула да Сајам представља један од најважнијих културних догађаја у Српској, који ужива подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.
 
"Министарство подржава организоване посјете школа Сајму, јер овај сајам нуди прилику свим посјетиоцима, а посебно ученицима, да открију нова књижевна дјела, упознају се са домаћим и страним писцима, те развију љубав према читању и књижевности", рекла је Стојичићева.

Из Организационог одбора манифестације раније је саопштено да ће 29. Међународни сајам књиге бити одржан од 17. до 23. септембра у Спортском центру "Борик", те да је тема овогодишњег сајма представљање продукције домаћих и иностраних издавача, представљање писаца и пратећи програми.

Из Организационог одбора су напоменули да је Сајам књиге у Бањалуци мјесто промоције нових издања, те могућност сусрета са издавачима и познатим књижевницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана