Стојановић кандидат за потпредсједника ФБиХ из реда Срба

ГС
Стојановић кандидат за потпредсједника ФБиХ из реда Срба

САРАЈЕВО - Сарајевски кантонални одбор СДП-а донио је одлуку да кандидат за позицију потпредсједника ФБиХ из реда српског народа буде Игор Стојановић, посланик у Скупштини Кантона Сарајево и делегат у Дому народа Парламента ФБиХ.

Приједлог ће бити даље упућен у процедуру. Потребно је да кандидатуре буде овјерена и у Централној изборниј комисији (ЦИК) БиХ, а затим да Парламент ФБиХ потврди именовање предсједника и потпредсједника ентитета, пише Кликс.

Наредна сједница Дома народа ће бити одржана у петак, 27. јануара, али још није утврђен дневни ред. Представнички дом би након тога требао потврдити имена, но колегијум још није разматрао датум сједнице.

Стојановић је након прошлогодишњих избора поново изабран у Скупштину Кантона Сарајево одакле је делегиран у Парламент ФБиХ. Он је и предсједник Клуба Срба у Дому народа. Раније је био вијећник у Општини Центар и Градском вијећу Сарајево. Магистар је људских права и демократије у југоисточној Европи.

Кандидате за функције предсједника, односно два потпредсједника ФБиХ предлажу клубови конститутивних народа у Дому народа федералног парламента.

ЦИК је након спроведених провјера овјерио кандидатуре Рефика Ленде и Лидије Брадаре за предсједника/потпредсједника ФБиХ, а још се чека име кандидата из реда Срба, који такође треба да прође провјере.

Против Ленде, некадашњег команданта оперативне групе Босна Завидовићи-Жепче, МУП Републике Српске је још прије 20 година поднио извјештај о ратном злочину над Србима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана