Стоилковић: Српски народ не прихвата диктате и уцјене

Срна
Стоилковић: Српски народ не прихвата диктате и уцјене

БАЊАЛУКА - Предсједник Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић оцијенио је да оптужница коју је Тужилаштво БиХ подигло против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића представља покушај да се дисциплинују они који не раде у складу са америчком политиком.

Стоилковић је истакао да су ствари једноставне и да се америчка милост добија уколико се прихвати њена политика.

-Српски народ не прихвата диктате и уцјене. Снага Републике Српске јесте у симбиози народа и власти и тако треба наставити - нагласио је Стоилковић, који је и посланик у Собрању Сјеверне Македоније.

Он је за РТРС рекао да само треба радити у интересу сопственог народа који ће онда пружити своју подршку.

-Треба наставити радити као до сада, а можда и боље, како би грађани осјетили тај напор државних, односно републичких власти за побољшање њиховог положаја", додао је Стоилковић.

Према његовим ријечима, сарадња са Републиком Српском је добра, јавна и транспаретна.

Стоилковић је подсјетио да Демократска партија Срба у Сјеверној Македонији има потписано неколико споразума са СНСД-ом и Уједињеном Српском и додао да се та сарадња одвија веома успјешно.

-Што се тиче третмана Републике Српске, односно Бањалуке када су припадници српског народа ван Србије у питању, поготово причам о припадницима српског народа у Северној Македонији, ми Српску доживљавамо као нашу другу матицу, а Бањалука као наш други главни град -  закључио је Стоилковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана