Стигли нови службени аутомобили за Савјет министара БиХ

ГС
Стигли нови службени аутомобили за Савјет министара БиХ

Генерални секретеријат Савјета министара БиХ, укључујући Кабинет предсједавајуће Савјета министара, данас је добио нових осам службених возила чија укупна вриједност, према закону, може достићи и 650.000 КМ.

Нови службени аутомобили данас су стигли у Сарајево, а куповина истих је спроведена по Плану јавних набавки за 2023. годину.

Тако ће Савјет министара добити два аутомобила ниже класе, један ниже средње класе, три аутомобила средње класе и и два високе класе, пише Кликс. Више детаља о томе колико су платили аутомобиле за сада није познато, али је та област законски уређена, односно постоји горња граница колико новца се смије платити која класа аутомобила.

Правилником о условима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама БиХ, који је Савјет министара БиХ донио на сједници 12. априла 2023. године прописани су услови набавке, број и начин кориштења службених возила институција БиХ за потребе институција, као и права, обавезе и поступања запослених и лица која управљају службеним возилима.

Према правилнику, нижа класа путничких возила је у вриједности до 30.000 КМ, нижа средња класа је у вриједности до 60.000 КМ, средња класа до 70.000 КМ, виша средња до 130.000 КМ и висока класа у вриједности до 160.000 КМ. Правилником је предвиђено да институције БиХ набављају, путничка возила високе класе набавне вриједности до 160.000 марака. 

Предсједништво БиХ, Уставни суд БиХ и Канцеларија за ревизију институција БиХ изузети су од примјене овог правилника.

Судећи према утврђеном правилнику о куповини аутомобила и плану набавке, за осам аутомобила Савјет министара БиХ може потрошити и до 650.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана