Стевановић: Завршена обдукција, тијела настрадалих вечерас стижу у Зворник

Милијана Латиновић
Стевановић: Завршена обдукција, тијела настрадалих вечерас стижу у Зворник

ЗВОРНИК - Обдукција тијела двије жене које су јуче погинуле када се срушио дрвени висећи мост у Овчар Бањи завршена је и тијела би у пратњи једног нашег свештеника требало вечерас да стигну кући, рекао је за "Глас Српске" градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Због погибије двије суграђанке у том граду данас је дан жалости.

Стевановић је рекао да су се суграђани који нису били повријеђени синоћ вратили својим кућама, а данас би требало да из болнице у Чачку буде отпуштено осам повријеђених.

- Град Чачак на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем се понудио да им обезбиједи превоз и да и они безбједно стигну својим кућама - рекао је Стевановић, који је јуче обишао повријеђене у болници.

Он је изразио велику захвалност Тодоровићу и свим људима у Чачку који су на било који начин помогли и спасили Зворничане који су пали у воду.

- Захвалан сам и нашим свештеницима и возачима аутобуса на присебности и храбрости. Није Морава на том мјесту много широка, али је дубока 2,5 метра, након шока и пада са 15 метара висине могло је бити и много горе - рекао је Стевановић.

Група од 114 Зворничана је са два аутобуса компаније Еуро Петрол Ојл требала синоћ да стигне на вечерњу молитву у манастир Ђунис, уочи данашњег празника Покрова Пресвете Богородице.

Поклоничко путовање су као и ранијих година организовале црквене општине Чекопек и Зворник,  а у плану пута био је и манастир Јовање гдје се несрећа догодила када је више од двадесетак људи истовремено прелазило мост који годинама није у функцији. Сајла се откачила и мост је пао а са њим су у Западној Морави завршили и сви они који су се тог тренутка нашли на мосту. Двије жене су погинуле, а 11 вјерника је повријеђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана