Стевандић: Закон о застави, грбу и химни чека прву редовну сједницу

Срна
Стевандић: Закон о застави, грбу и химни чека прву редовну сједницу

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је, након јавних расправа о Нацрту закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, овај акт спреман и чека прву редовну сједницу парламента.

Стевандић је истакао да су све процедуре испоштоване - нацрт, јавне расправе, демократски и цивилизацијски кодекси, те да је све транспарентно и свима доступно на увид.

"Од данас је закон спреман и чека прву редовну сједницу парламента, а ако нас натјерају и посебну. Нема одгађања или пролонгирања. То је истина. Тачка", навео је Стевандић на друштвеној мрежи "Икс".

Широм Републике Српске спроведено је више јавних расправа о Нацрту закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне током којих, како је јуче рекао Стевандић, није било озбиљнијих примједаба и оспоравања правних рјешења, те етичких принципа.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је почетком јула овај нацрт, који је, према многима, допринос спровођењу у Народној скупштини усвојене Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, као и закључака у вези с тим документом са Свесрпског сабора одржаног у Београду 8. јуна.

Нацрт закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне и закључак у вези са Нацртом закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне доступни су на интернет страници Народне скупштине Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана