Стевандић, Вукадиновић: Унаприједити саобраћајну инфраструктуру

Срна
Стевандић, Вукадиновић: Унаприједити саобраћајну инфраструктуру

ФОЧА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да приоритет институција Српске мора бити унапређење саобраћајне инфраструктуре на подручју Фоче како би био искориштен велики потенцијал ове локалне заједнице.

"У наредној економској политици Републике Српске треба да буде уврштено и рјешавање проблема који се односи на лошу путну инфраструктуру на подручју Фоче. Тиме би били остварени услови за останак становништва и долазак више страних и домаћих студената и туриста", рекао је Стевандић новинарима у Фочи након састанка са начелником општине Миланом Вукадиновићем.

Он је рекао да је Фоча конкурентна великим универзитетским центрима и да зато мора бити ријешено питање саобраћајница према Требињу, Сарајеву и Шћепан Пољу у Црној Гори.

"То мора бити приоритет Републике Српске, након чега би Фоча у потпуности заблистала", додао је Стевандић.

Вукадиновић је нагласио значај да буду реализовани стратешки пројекти важни за развој Фоче, прије свега саобраћајница према Шћепан Пољу.

"То је приоритет Републике Српске, а заједничким наступом свих структура требало би да буде ријешен овај велики проблем", рекао је Вукадиновић.

Он је навео да је неопходно изградити нови студентски блок за студенте Медицинског факултета који похађа 2.000 студената са простора бивше Југославије, а 330 их је из осталих земаља.

Вукадиновић је нагласио да Фоча подржава предсједника Српске и њене институције у одбрани виталних интереса који су загарнтовани Дејтонским мировним споразумом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана