Стевандић: У ФБиХ се такмиче ко ће дати запаљивију и глупљу изјаву

СРНА
Стевандић: У ФБиХ се такмиче ко ће дати запаљивију и глупљу изјаву

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је поводом реаговања у Федерацији БиХ /ФБиХ/ на најаву доласка полицајаца из Србије током туристичке сезоне да је у ФБиХ "трка будала" и да се такмиче ко ће дати запаљивију и глупљу изјаву.

"Умјесто да позову полицајце из Турске или бар сународнике из Рашке и уживају са њима. Ми из Српске зовемо најближе и најдраже и другима не одређујемо ко је то њима, мада од Србије немају ближе земље. Мржња је слијепа", написао је Стевандић на друштвеној мрежи "Икс".

Стевандић је објавио и фотографије изјава бошњачких политичара на федералним порталима поводом договореног доласка полицајаца из Србије.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да полицајци из Србије неће бити упућени у Републику Српску у оквиру полицијске сарадње у туристичкој сезони, имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од тога креирају политичке сплетке и пријетње.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између министарстава унутрашњих послова Србије и Републике Српске било је предвиђено да у Бањалуци, Фочи и Требињу буде распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије, који су до 1. септембра требали да раде заједно са колегама из Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана