Стевандић: У Београду желимо обиљежавати значајне датуме

Срна
Стевандић: У Београду желимо обиљежавати значајне датуме

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас Срни да ће у Београду сутра бити организован свечани пријем поводом 9. јануара - Дана Републике Српске и 28. фебруара, дана када је проглашен први Устав Републике Српске, јер Српска жели да у овом граду обиљежава значајне датуме, не осврћући се на било какве критике.

"Обиљежавамо усвајање првог Устава Републике Српске зато што је то правни континуитет и значи да када постоје народ, власт, територија и Устав онда се може позивати на државност", рекао је Стевандић. Он каже да је потребно размишљати о новом Уставу Републике Српске, али да је за то неопходно имати економску независност и политичку стабилност.

"Економски и политички независна и стабилна Српска ће увијек бити спремна за изазове које ће лакше савладати ако буде било јединства на шта обавезује Устав", додао је Стевандић.

Представништво Републике Српске у Србији приредиће сутра у Београду свечани пријем поводом 9. јануара, Дана Републике Српске и 28. фебруара, дана када је проглашен први Устав Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана