Стевандић: Штитимо имовину, нећемо да нам ОХР командује

ГС
Foto: НС РС

БАЊАЛУКА - Намјера усвајања Приједлога закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске је одбрана Српске и њене имовине, након што је ОХР скупио тим који припрема наметање закона на том плану, рекао је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.

"То нам је дамоклов мач и ми смо се овдје скупили и потписали заједно да штитимо имовину Српске. Да не дозволимо да се такав закон или слични објаве у Службеном гласнику Републике Српске. То је наша намјера. Ту смо да штитимо нашу имовину и не дамо да нам ОХР командује", рекао је Стевандић током посланичке расправе на посебној сједници Народне скупштине о Приједлогу наведеног закона.

Он је рекао да треба разумјети вишедеценијски успјешни процес борбе Српске са ОХР-ом, нагласивши да се нико појединачно не може борити са ОХР-ом и Уставним судом БиХ.

Стевандић је додао да су у тој борби биле важне и све усвојене скупштинске одлуке, декларације, резолуције и слично, што је, како каже, арматура за одлуку коју данас доносе.

Реагујући на иступе појединих опозиционих посланика, Стевандић је рекао да ову посебну сједницу није сазвао предсједик Републике Српске Милорад Додик, већ народни посланици.

"Дакле, овдје расправљамо о ономе што су тражили посланици. Позивам све посланике на јединство и саборност", рекао је Стевандић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић рекао је током расправе да Српска на овом плану има озбиљног противника који не жели добро Републици, већ да она нестане.

"То су велики играчи, врло јаки и организовани којима је циљ да БиХ буде унитарна. Ако у овом погледу будемо сложни, мудри, паметни и заједно, без обзира на страначке дресове, онда се њихова замисао неће реализовати", рекао је Жунић.

Приједлогом закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске се прописује да престаје обавеза да се у републичком "Службеном гласнику" објављују прописи и други акти које у оквиру своје надлежности доноси високи представник у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана