Стевандић: Стављање на америчку црну листу сматрам одликовањем

Срна
Стевандић: Стављање на америчку црну листу сматрам одликовањем

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да стављање на америчку црну листу сматра одликовањем за досљедност, непоколебљивост и непопуштање пред уцјенама и пријетњама оних који се сматрају свемоћним.

„Да се зна. Стављање на америчку црну листу због демократских права да гласам за одлуке Народне скупштине које сматрам чувањем Републике Српске и Дејтонског споразума сматрам одликовањем за досљедност, непоколебљивост и непопуштање пред уцјенама и пријетњама оних који се сматрају свемоћним“, написао је Стевандић на „Твитеру“.

Канцеларија за контролу имовине странаца /ОФАЦ/ Министарства финансија САД увела је данас санкције за четири званичника из Републике Српске због, како су навели, неуставних и антидејстонских акција.

Санкције су уведене српском члану Предсједиштва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу.

Из Амбасаде САД су навелу да су они „директно одговорни за подстицање доношења закона у Народној скупштини Републике Српске којим се одлуке Уставног суда БиХ проглашавају непримјењивим у Републици Српској, чиме се опструише и угрожава провођење Дејтонског мировног споразума“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана