Стевандић: Српској потребно политичко јединство

Срна
Foto: Блинк.ба

БАНЈАЛУКА - Републици Српској треба обезбиједити политичко јединство о свим важним питањима од интереса за Српску, изјавио је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.

Стевандић је рекао да су веома садржајне предложене информације о којима се данас води расправа на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске и да ће се оне користити у будућности, која ће бити тежа од садашњости.

“Због тога је важна саборност у Републици Српској”, истакао је у парламенту Стевандић, који је и предсједник Уједињене Српске.

Он је рекао да ће Уставни суд БиХ изгубити легитимитет повлачењем српских судија из те институције.

“Уставни суд БиХ је институција на коју се игра у будућности, која може да деструише Републику Српску, јер је високи представник остао без легалитета и није именован у складу са одлукама Савјета безбједности УН”, појаснио је Стевандић.

Он је упозорио да су генератори кризе и будућих сукоба на овим просторима Уставни суд БиХ и канцеларија високог представника (ОХР).

Стевандић је рекао да након почетка сукоба у Украјини не постоји ниједна европска земља која је испоштовала све своје одлуке из парламената о буџету и војној организацији, јер су их морале мијењати, па тако и Република Српска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана