Стевандић: Српски народ увијек се борио за правду, слободу и истину

Срна
Стевандић: Српски народ увијек се борио за правду, слободу и истину

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је свим Србима Дан српског јединства, слободе и националне заставе, поручивши да овај празник носи јасну поруку да се српски народ увијек борио за правду, слободу и истину, те да га спаја историјска и духовна веза због које је важно да у овим изазовним временима буде уједињен.

"Овај дан, 15. септембар, нас све повезује и подсјећа на снагу нашег јединства, нашу љубав према слободи, историјском насљеђу и вриједностима које носимо са собом. Увјерен сам да смо данас уједињенији више него икад у очувању наших идеала и идентитета", поручио је Стевандић.

Он је поручио и да у временима која долазе треба сачувати све оно што су наши преци храбро бранили и за шта су положили своје животе, те нагласио да су та одлучност и слога темељ на којима се гради будућност.

"Српско јединство не познаје границе – оно је вјечно, непоколебљиво и дубоко укоријењено у нашу вјеру и традицију. Живјела Република Српска и Србија! Живјело српско јединство, слобода и национална застава!", поручио је Стевандић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик организоваће данас у Бањалуци свечани пријем поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, а у Новом Саду биће одржана свечана академија.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Србији и Републици Српској.

Тај празник је симболично установљен на дан када се обиљежава пробој Солунског фронта, а празнује се од 2020. године.

Идеју о том заједничком празнику Србије и Српске дали су руководиоци Србије Александар Вучић и Ана Брнабић у договору са руководством Републике Српске, предвођеним Милорадом Додиком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана