Стевандић: Српска је несаломива

ГС
Стевандић: Српска је несаломива

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да Српска у пуном смислу и упркос великим притисцима институционално функционише, поштује дејтонски Устав и дјелује потпуно несаломиво.

Стевандић је рекао новинарима да Српска увијек реагује законски и у односу на оно што нелегитимно и нелегално раде Кристијан Шмит, странци и политичко Сарајево.

-Битно је да не постоји ниједан фактор нестабилности унутар Српске и да они који су то припремали и употребом опозиције, те покушајем изазивања фискалне нестабилности, доживјели пораз - рекао је Стевандић након разговора предсједника Српске Милорада Додика у Бањалуци са представницима институција Српске и српским представницима у заједничким институцијама БиХ.

Стевандић је поновио да је на овом плану и даље проблематично дјеловање самозваног и нелегалног високог представника Шмита, те његов покушај да својим актима, уз подршку политичког Сарајева и неких политичких и неправних “картела”, инкриминише изабране људе Српске.

-Све што је нелегално не може произвести легалне акте. Зато оптужница против Милорада Додика и других није правна и не почива на легалитету и легитимитету - рекао је Стевандић.

Када је ријеч о имовини Српске, Стевандић је рекао да о томе нема разговора јер је “наша имовина наша”.

-Ми смо систематично и озбиљно показали да и у погледу имовине и сваког другог питања да је политика наведених картела неспроводива у Српској и да она у овом моменту више угрожава БиХ и уништава темеље на којима она постоји и функционише - навео је Стевандић.

Он је додао да би БиХ требало да функционише на сагласности три конститутвна народа и два ентитета.

-Та лоша политика сада разара БиХ, а Српска је у свему томе показала несаломивост - рекао је Стевандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана