Стевандић: Српска чува национално јединство

СРНА
Стевандић: Српска чува национално јединство

БАЊАЛУКА - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да та странка сматра да Република Српска треба да се конституише као ентитет који чува своје национално јединство.

"Сматрамо да је привреда кључна ствар за опстанак људи и исплату плата и да је демографија највећи проблем свих друштава у Југоисточној Европи па и у Републици Српској и ове три ствари биће свето тројство рада Уједињене Српске у Српској. Јака национална стратегија, национално јединство, економски развој и рад на демографским питањима", рекао је Стевандић након сједнице Главног одбора Уједињене Српске у Бањалуци.

Стевандић је рекао да је данашња сједница посљедња у овоме сазиву и да су расписани унутарстраначки избори који ће бити одржани у мају, када ће се бирати предсједник, замјеници и чланови Главног одбора странке.

"Можемо да будемо задовољни стањем у странци, активизмом и стабилношћу странке на свим мјестима у постизборном периоду. Очекује се брза реализација међустраначког и међукоалиционог споразума како би се кренуло у пројекте локалног, економског и републичког развоја и како би странка дала свој пуни доприност стабилизацији стања у Републици Српској и носила политику националног и демократског развоја", рекао је Стевандић новинарима.

Он је додао да ће Уједињена Српска у наредних три мјесеца организовати шест сталних конференција - о локалној самоуправи и локалном економском развоју, о привреди, о здравству, социјалној политици и демографији, о правосуђу, безбједности и одбрани, о науци, образовању и култури, те конференцију о европским интеграцијама и спољној политици.

"Ових шест конференција ће у наредних три мјесеца израдити стратегију која ће бити усвојена у Народној скупштини и то смо данас усвојили. Ријеч је о стратегији националне, економске и демографске платформе за развој Републике Српске", нагласио је Стевандић.

Он је истакао да је у посљедњих годину дана усвојено највише демографских норми и аката у задњих 20 година у Републици Српској, које се, између осталог, односе на вишечлане породице и стимулацију рађања.

Стевандић сматра да је потребно то додатно систематизовати и пратити, нагласивши да ће Уједнињена Српска дати свој велики допринос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана