Стевандић: Срби у Македонији знају да је Српска братска земља

Срна
Foto: Бањалука.нет

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић разговарао је данас у Бањалуци са предсједником Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији и послаником у македонском Парламенту Иваном Стоилковићем.

У саопштењу из Народне скупштине Републике Српске наводи се да је предсједник парламента изразио наду да ће недавно завршени попис становништва у Сјеверној Македонији ојачати позицију српског народа, и да ће се као посљедица тога везе са Републиком Српском и матицом Србијом само ојачати на корист, не само српског, већ и македонског и других народа.

"Српски народ у Македонији душом осјећа и зна да Република Српска није само мјесто на карти, већ да је то братска земља која у сваком моменту брине за васколико српство и труди се да на сваки начин докаже своју подршку посебно Србима у региону.

Овакви сусрети скоро увијек имају позитиван одраз и квалитетан утицај на српско национално биће у Македонији и подстицај на борбу за остваривање права нашег народа и свакако јачање осјећаја националне припадности", рекао је Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана