Стевандић: Шмит једини својим интервенцијама врши државни удар

Срна
Стевандић: Шмит једини својим интервенцијама врши државни удар

БАЊАЛУКА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да државни удар у БиХ врши једино Кристијан Шмит својим интервенцијама на Устав и закон.

Сазивање посебне сједнице Народне скупштине, на којој би требало регулисати да се у Службеном гласнику Српске не објављују одлуке високог представника, јер нема легалитет, каже Стеванић, није државни удар, како то тврде поједини федерални медији, него жеља да се брани Устав, закон, а нарочито статус Републике Српске.

-Не може се причати о државном удару уколико поштујете одлуке Савјета безбједности, а одлуке тог савјета су да Шмит нема његов легитимитет - рекао је Стевандић Срни.

Стевандић је оцијенио да је тај текст у федералним медијима наручен, те да не зна да ли га је наручио ОХР или неко други.

-Али, знам да је чињеница да су посебну сједницу Народне скупштине сазвали народни посланици и власти и опозиције, јер су одлуке Народне скупштине о непризнавању високог представника на снази - рекао је Стевандић.

Посебна сједница Народне скупштине Српске на којој ће бити разматран Приједлог измјена Закона о објављивању закона и других прописа Српске, најављена је за 21. јун, а овим актом ће се регулисати и немогућност инкриминације радника и директора Службеног гласника.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана