Стевандић: Скупштина остаје посвећена заштити медијских слобода

Срна
Стевандић: Скупштина остаје посвећена заштити медијских слобода

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је на састанку у Бањалуци са представницима Платформе за брзи одговор на медијске слободе (МФРР) да парламент Српске остаје посвећен заштити медијских слобода.

Стевандић је упознао представнике Платформе са активностима које је Народна скупштина Српске подузела како би се осигурале медијске слободе и том приликом нагласио да су рад и заштита новинара од великог значаја за слободно и демократско друштво какво је Република Српска.

Он је нагласио да власти Српске никад нису ограничавале приступ информацијама, како новинарима тако и њеним грађанима, те је позвао представнике Платформе на даљу сарадњу како би се у будућности додатно унаприједили услови за рад новинара у Српској, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Стевандић је додао да ће Народна скупштина Српске наставити да ради на побољшању и измјенама закона уколико се за тако нешто створи потреба.

Представници Платформе изразили су захвалност Стевандићу на његовој отворености и спремности за дијалог, те на његовој жељи за унапређење медијског простора и заштити новинара.

Саговорници су се сложили да је медијска слобода кључ развоја демократског друштва, те да ће наставити заједничку сарадњу.

Закључено је да се закон којим се криминализује клевета прати у периоду од годину дана, те да се након тога уради заједничка анализа.

Састанку је присуствовао и шеф клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Српске Игор Жунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана