Стевандић: Скандалозно понашање МУП-а и Тужилаштва Кантона Сарајево

СРНА
Стевандић: Скандалозно понашање МУП-а и Тужилаштва Кантона Сарајево

БАЊАЛУКА, - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је скандалозним и неприхватљивим понашање МУП и Тужилаштва Кантона Сарајево у случају напада на министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића и позвао надлежне да не скривају од јавности идентитет нападача.

Осудивши њихово понашање, Стевандић је подсјетио да је полиција објавила само иницијале возача који је у Сарајеву пресретао аутомобил министра Нешића, док је Тужилаштво саопштило да у таквом понашању нема елемената кривичног дјела.

Стевандић сматра да је такав однос према нападачу на штићену личност недопустив.

"То се ради само у случајевима када неко жели да прикрије неуспјели покушај убиства. Нажалост, ради се о устаљеној пракси која се примјењује према свим функционерима који долазе из Републике Српске", поручио је Стевандић.

Тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево изјаснио се да возач "ренџ ровера" чији су иницијали К.Х /48/ из Сарајева није починио кривично дјело када је јуче на Врбања мосту пресретао возило у којем је био министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић и возила пратње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана