Стевандић: Сарајевски политичари дозвољавају да изгоре односи Српске и ФБиХ

Срна
Стевандић: Сарајевски политичари дозвољавају да изгоре односи Српске и ФБиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да сарајевски политичари дозвољавајући да у пожарима изгори велики дио Републике Српске дозвољавају и да изгоре сви могући будући односи Српске и ФБиХ.

-Они пламену препуштају и наше међусобне односе, а не само територије Републике Српске. Толика србофобија, неодговорност и чињенично утврђено уживање што све више територије Републике Српске гори није спојива ни са здравом памећу ни са било каквом политиком - истакао је Стевандић коментаришући одбијање сарајевских политичара да одобре долазак хеликоптера из Србије за гашење пожара у Националном парку (НП) "Сутјеска".

Стевандић је рекао да сарајевски политичари воде политику "да комшији цркне крава па нека ни моје дијете нема млијека".

-У сваком случају, све ће им се вратити као бумеранг и молиће нас једног дана за помоћ, и нас и Србију - поручио је Стевандић.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић рекао је јутрос за Срну да се пожар у НП "Сутјеска" код Фоче проширио током ноћи и да је активан још један на територији Билеће, те апеловао да се одобри долазак хеликоптера из Србије без чије помоћи пожар неће бити стављен под контролу, што у овом тренутку не дозвољава Сарајево и министар Елмедин Конаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана